Skip to main content

Podrška Filozofskom fakultetu stiže iz Novog Sada i Niša

Građani 04. апр 2024.
< 1 min čitanja

"Zgroženi smo događajima koji su se desili u prethodnih nekoliko dana na vašem fakultetu i ne želimo nikakvo uplitanje dnevne politike u rad Univerziteta i fakulteta"

Profesori Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu i Filozofskog fakutleta u Nišu, uputili su pismo podrške Filozofskom fakultetu zbog nedavnih dešavanja u ovoj ustanovi.

Pismo sa Tehnološkog fakulteta potpisalo je 16 profesora i saradnika, a u njemu se navodi da pružaju podršku u „borbi za pravo na rad i slobodu govora“.

„Zgroženi smo događajima koji su se desili u prethodnih nekoliko dana na vašem fakultetu i ne želimo nikakvo uplitanje dnevne politike u rad Univerziteta i fakulteta“, navodi se u pismu podršku.

Kolegijum Filozofskog fakulteta u Nišu takođe je podržao zaposlene na Filozofskom u Novom Sadu u, kako navode, nastojanju da očuvaju autonomiju, integritet i nesmetano obavljanje nastavnog i naučno-istraživačkog rada.

„Smatramo da su ultimatumi, upadi, blokade i opšte ugrožavanje bezbednosti zaposlenih i studenata jedne visokoškolske ustanove, nastali kao rezultat delovanja pojedinaca ili grupa, neprihvatljivi u demokratskom društvu i da to nije način za rešavanje problema, niti je u skladu sa zakonskim propisima“, zaključuje se u pismu podršku iz Niša.

(Radio 021, foto: Autonomija)