Skip to main content

Pavlović (Biramo Beograd): Bojkot izbora ne doprinosi borbi za bolje izborne uslove

Info 18. мај 2024.
< 1 min čitanja

"Naneli su štetu pre svega sebi, a zatim i opozicionoj javnosti"

Kandidat za zamenika gradonačelnika liste „Biramo Beograd“, potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Miloš Pavlović izjavio je danas da ne vidi kako bojkot izbora doprinosi borbi za poboljšanje izbornih uslova, navodeći da se u državi sa autokratskim režimom ne mogu očekivati niti će se dobiti potpuno slobodni i fer izbori.

„Sve političke stranke koje su se odlučila da bojkotkuju izbore u Beogradu, a da izađu na izbore u Novom Sadu, Nišu, Zrenjaninu, Valjevu i ostalim gradovima i opštinama po Srbiji nanele su štetu pre svega sebi, a zatim i opozicionoj javnosti, najpre u Beogradu i Beograđanima, a zatim i u ostatku Srbije“, rekao je Pavlović, u intervjuu za list Danas.

On je naveo da „politička odluka mora biti konzinstentna, što odluka o bojkotu beogradskih izbora nije i sa pravom otvara pitanje njenog motiva“ i poručio: „Mislim da su dužni odgovor Beograđanima zašto brane Novi Sad, od devastiranja i uništavanja, a Beograd ne“.

Govoreći o pokretu Kreni-promeni, koji izlazi na ove izbore, za razliku od decembarskih, Palović je rekao kako veruje da će taj pokret „nadomestiti prostor koji su popunjavale stranke koje su se odlučila za bojkot“.

(Beta)