Skip to main content

Pastor: Nadam se da će se statut primenjivati od 1. januara

Autonomija 26. сеп 2008.
< 1 min čitanja

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izrazio je danas nadu da će primena novog Statuta Vojvodine početi od 1. januara 2009. godine i najavio da će ta stranka organizovati seriju skupova o statutu. „Mi ga doživljavamo kao svoj Statut i zato ćemo u deset vojvođanskih gradova organizovati promocije, objasnićemo šta novi statut znači za Vojvodinu i da će ona imati daleko veće mogućnosti za razvoj“, rekao je Pastor na konferenciji za novinare u Subotici. Predsednik SVM-a je najavio i da će 15. novembra u Temerinu biti održan sledeći kongres stranke na kojem će biti ocenjen rad SVM-a od maja 2007. godine, kada je Pastor izabran za predsednika, a biće određeni i pravci delovanja u lokalnim, pokrajinskim i republičkim organima.
SVM je pre dva dana podržao inicijativu Pastora da u Subotici 3. oktobra bude organizovana javna debata o Zakonu o nacionalnim savetima. „To pitanje je ponovo u žiži interesovanja javnosti. Mi ćemo na debatu pozvati veliki broj civilnih organizacija, intelektualaca, naših članova, predstavnike crkava i udruženja da iznesu svoje mišljenje o tom zakonu“, rekao je Pastor.
Na današnjoj stranačkoj konferenciji za novinare direktori javnih preduzeća koja su po koalicionom dogovoru u Subotici pripala SVM-u izneli su programe rada do kraja godine.

(Beta)