Skip to main content

Pastor: Mađarska koalicija postoji

Autonomija 01. окт 2008.
< 1 min čitanja

Funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor odbacio je danas optužbe lidera Demokratske stranke vojvođanskih Mađara (DSVM) i Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara (DZVM) i izjavio je da Mađarska koalicija postoji i funkcioniše. „Naravno da nije tačno da Mađarska koalicija postoji samo na papiru, jer u pokrajinskoj skupštini i raznim lokalnim samoupravama ova koalicija odlično funkcioniše“, rekao je Pastor agenciji Beta. Dodao je da SVM „svakako poštuje“ koalicioni sporazum i dalje gleda na DSVM i na DZVM kao na najbliže koalicione partnere.
Lider DZVM Šandor Pal optužio je SVM da je, nakon parlamentarnih izbora, vodio postizborne dogovore na kojima je prisustvovao samo lider SVM Ištvan Pastor. „Mi ostali nismo prisustvovali. A šta je Pastor dogovorio s Tadićem – to mi ne znamo. E, sad, koja je cena toga – ni to ne znamo“, kazao je Pal agenciji Beta. On je dodao da se Ištvanom Pastorom nije sastajao već duže od tri meseca, odnosno od juna.
Liderz DZVM Andraš Agošton je juče optužio SVM da nije uključio koalicione partnere u raspravu o Statutu Vojvodine. Agošton je kazao da stoga Nacrt Statuta Vojvodine nije prihvatljiv za njegovu stranku jer se u njemu ne spominje princip garantovanih mesta za manjine u pokrajinskom parlamentu, i za to optužio SVM.

(Beta)