Skip to main content

Pajtić: Na Nacrt statuta o Vojvodini stotinak primedbi

Autonomija 01. окт 2008.
< 1 min čitanja

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da je stiglo stotinak primedbi na Nacrt statuta Vojvodine i naveo das će „nekoliko desetina“ primedbi sigurno biti prihvaćena. „Mi ćemo sigurno usvojiti nekoliko desetina tih primedbi, jer većina njih upotpunjuje dokument. Naša je ideja da usvojimo što kvalitetniji dokument i u taj posao ulazimo i otvorenog srca i otvorene pameti“, rekao je Pajtić novinarima nakon obilaska Tehničke škole u Subotici.
Pajtić će kasnije danas prisustvovati javnoj raspravi o Nacrtu statuta Vojvodine u Skupštini Grada. On je danas obišao i opštu bolnicu u Subotici u kojoj je pušten u rad spiralni CT aparat, mamograf i savremeni ultrazvučni aparat.
Pajtić je kazao da je cilj da se osavremene bolnice i zdravstveni centri u svim gradovima u Vojvodini kako ne bi morali da za svaki ozbiljniji pregled putuju u Novi Sad ili Beograd. On je u Tehničkoj školi otvorio fiskulturnu salu u koju je pokrajinska administracija uložila 105 miliona dinara, dok je lokalna samouprava sufinansirala projekat sa sedam miliona dinara. Sala ima oko 2.000 kvadratnih metara i prikladna je za održavanje sportskih takmičenja.

(Beta)