Skip to main content

Otvorena konferencija Sinergija 08 u Novom Sadu

Autonomija 14. окт 2008.
< 1 min čitanja

Osma Majkrosoftova konferencija pod nazivom Sinergija, otvorena je večeras u Master centru Novosadskog sajma. Direktor Sinergije Nikola Mirčić rekao je u uvodnom predavanju da je ta manifestacija za samo nekoliko godina prerasla u najveću te vrste u jugoistočnoj Evropi i da će ove godine oboriti sve rekorde bo broju posetilaca i učesnika. Predstavniku firme Intel za Srbiju Andreji Jaukoviću, vlasniku kompanije Komtrejd Veselinu Jevrosimoviću i Slobodanu Karanoviću iz republičkog Zavoda za informatiku i statistiku pripale su ovogodišnje nagrade za najznačajniju ličnost za razvoj lokalne IT između dve Sinergije, koje je uručio Mirčić.
Tokom Sinergije koja će trajati do petka 17. oktobra, biće 120 predavanja, a očekuje se učešće više od 1.000 stručnjaka. Na izložbi Pi-Si fest (PC Fest) biće predstavljeni najbrži računari srpskih kompanija – Majkrosoftovih partnera. Na tim računarima održaće se takmičenje u traženju bezbednosnih propusta u internet aplikacijama, pod nazivom „hek d gejt“ (Hack The Gate), čije finale je planirano za 17. oktobar. Na Sinergiji će u sredu 15. oktobra biti zvanično predstavljena peta verzija Majkrosoftovog informacionog sistema za mala i srednja preduzeća „Majkrosoft dinamiks NAV“, a održaće se i prezentacija prvog uvođenja te platforme u Srbiji, u pekarskoj firmi „Bred end ko“ (Bread&Co). Govoriće se i o mogućnostima da se u Srbiji osnuje inovacijski centar, u kojem bi Majkrosoftovi partneri i nezavisne kompanije, uz podršku Majkrosofta kreirali softverska rešenja za krajnje korisnike.
Među predavačima su predstavnici Majkrosofta i partnerskih kompanija u regionu, kao i predstavnici američke centrale Majkrosofta kao što su menadžer razvoja za nove komunikacije u centrali u Redmondu Miro Jurić i predstavnik regionalne centrale Majkrosofta u Minhenu Mario Briana. Na konferenciji će učestvovati i direktor korporacije Majkrosoft za marketing rešenja za virtualizaciju Dai Vu, koji će održati predavanje u sredu 15. oktobra, a planirane su i dve radionice posvećene toj temi.

(Beta)