Skip to main content

Opozicija napustila sednicu skupštinskog Odbora za kulturu, Bakarec ponovo vređao kolege

Info 17. мар 2023.
2 min čitanja

Na sastanku Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje je vladajuća stranka odbacila danas predlog da se razgovara o stanju u srpskom novinarstvu, nakon čega su poslanici opozicije napustili sednicu ispraćeni uvredama zamenika predsednika tog odbora Nebojše Bakareca.

„Sram te bilo, pijanduro jedna, uputio si se napolje, pijanduro, sramota je da pijan dolaziš na sednice skupštine. Izađi tamo, idi kod Kurtija da slaviš pogrom kao što si i hteo, sram te bilo“, dobacio je Bakarec poslaniku Aleksandru Jovanoviću Ćuti iz „Moramo – Zajedno“.

Bakarec je poslanici „Dveri“ Tamari Kerković na reči da ni ona ne želi da sluša prostakluke, dobacio da „i ona može da ide na njen miting“.

Poslanik Jovanović pitao je Bakareca „da li ga je Vučić naučio da se tako ponaša“, te dodao da su „naprednjaci pobegulje koje ne smeju da razgovaraju o medijima“.

Nakon toga, na sednici je ostalo samo deset poslanika iz vladajuće koalicije, koji su nastavili sastanak sa dve tačke dnevnog reda.

Predsednik odbora Siniša Kovačević predložio je da prva tačka dnevnog reda bude stanje u srpskom novinarstvu, druga tačka razmatranje Izveštaja o radu Nacionalnog saveta za kulturu, a treća razmatranje Predloga zakona o izmeni i dopuni Zakona o kulturi i četvrta razno.

Bakarec se javio za reč sa predlogom da prva i četvrta tačka budu odbačene, jer, kako je objasnio „nije dobio pisane materijale za te tačke“

„Kako da se pripremim za stanje u srpskom novinarstvu, a da to ne bude pričaonica i pljuvaonica“, pitao je Bakarec i dodao da tačka razno nikada ne treba da postoji, jer ona može da posluži da se priča o bilo čemu.

Pre nego što je napustio sednicu, Kovačević je rekao da ovakav način komunikacije sa javnošću ne vodi nikuda i da opozicija trpi teror većine.

Kovačević je istakao da nije potrebna administrativna priprema za raspravu o medijima jer su svi svedoci da novinari moraju biti relocirani jer nisu bezbedni.

„Ja sam smatrao da je potrebno da se izjasnimo o fenomenima koji definišu slobodu kao stav“, rekao je Kovčević i potom napustio sednicu zajedno sa ostalim opozicionim poslanicima.

(Autonomija, foto: Printscreen)