Skip to main content

Odbornika u Kuli policajci upozorili zbog poziva na blokadu

Autonomija 04. dec 2021.
< 1 min čitanja

Zbog deljenja poziva preko društevnih mreža na današnju blokadu koju zajednički organizuju građani Kule i Vrbasa odbornik Grupe građana Kritična masa u opštini Kula Rade Obradović jutros je dobio upozorenje policije uz najavu da će biti prekršajno ili krivično gonjen.

Obradović je za Autonomiju ispričao da su ga jutros prilikom dolaska na posao ispred zgrade u kojoj radi sačekala dva uniformisana policajca kako bi ga upozorili da prestane da deli poziv za današnju blokadu u tom mestu preko društvenih mreža, pripretivši mu da će u protivnom biti prekršajno ili krivično gonjen.

“Rekli su mi da znaju da šerujem poziv na blokade na društvenim mrežama i da su tu došli da me upozore da to više ne činim, jer ako nastavim, rekli su da ću dobiti prekršajnu ili krivičnu prijavu. I potom su otišli”, kazao nam je Obradović.

On je rekao da je veoma zatečen takvim ponašanjem policije.

“Pitam se kako onda drugi građani da se osećaju, kada mene kao opštinskog odbornika opzicione GG Kritična masa uznemiravaju”, istakao je Obradović.

On je kazao da takvo delovanje policije vidi isključivo kao uznemiravanje, ali da to doživljava i kao pretnju, jer se niko u takvoj situaciji ne oseća prijatno.

“Nisam još zatražio pravnu zaštitu, ali razmišljam o tome. Šta je ovo? Zar građani više nemaju slobodu javnog okupljanja?”, istakao je Obradović.

On je kazao da ga ovakva državna represija ipak neće pokolebati u nameri da danas izađe na blokadu koja je najvljena u Kuli.

Obradović je dodao i da je čuo da je u više gradova u Srbiji bilo sličnih pokušaja, jer su mu se javljali poznanicni i prijatelji kojima su policajci dolazili i na kućne adrese da ih upozoravaju zbog poziva na današnju blokadu saobraćaja širom Srbije.

(Autonomija)