Skip to main content

Novosađanina napali zbog majice medijske kuće 021

Građani 05. sep 2022.
< 1 min čitanja

Novosađanin Aleksandar Bačkalić (25) napadnut je nakon što je odbio da skine majicu na kojoj je pisalo “Pun kural svega”, što su od njega tražili nepoznati muškarci.

Kada je odbio da je skine, muškarci su ga oborili na zemlju, udarali i pocepali mu majicu, ispričao ej Bačkalić za lokalni portal 021.

Majica “Pun kural svega” predstavlja proizvod “ShopiNS”-a, onlajn prodavnice medijske kuće 021.

“Iz čista mira je rekao da skinem majicu. Kada sam to odbio, rekao je drugima da me hvataju, što su i učinili, otpozadi. Srušili su me na zemlju i počeli da me udaraju i da mi kidaju majicu. Branio sam se koliko-toliko, ali to baš i nije moguće kad si na zemlji i kada te trojica napadaju. Čim su uspeli da mi skinu majicu, tog trenutka sam ustao i oni su pobegli. Pocepali su je i odneli majicu, meni je ostao samo jedan komad tkanine”, ispričao je Aleksandar Bačkalić.

Incident se dogodio na novosadskom keju uz Dunav, u blizini Žeželjevog mosta, dok je Bačkalić šetao sa prijateljicom.

Dodao je da mu se tako nešto desilo po prvi put u životu.

“Kural” je nastao 2017. godine, kao protestna reakcija na činjenicu da je tada preko noći prekrečen mural “Jedina istina” francuskog umetnika Remeda, koji se nalazio na fasadi Gradske biblioteke u centru grada od 2009.

Do danas nije otkriveno po čijem nalogu je mural uklonjen.

Nakon uklanjanja murala nepoznate osobe su na istom zidu iscrtale penis, koji je prozvan “kural”, koji su gradske službe uklonile, ali se svaki put pojavljivao novi.

Potom je na zidu oslikana “Srpska Atina”, koji je takođe u nekolio navrata bio docrtan “kuralom”.

(Autonomija, foto: 021)