Skip to main content

Novinar iz Tetova za N1: Vatrogasci i policajci ulazili u vatru da spasu ljude

Jugoslavija 09. sep 2021.
2 min čitanja

U požaru u kovid bolnici u Tetovu poginulo je najmanje 14 ljudi, podaci su Instituta za sudsku medicinu. Osnovno javno tužilaštvo u Tetovu je saopštilo da je izdata naredba za obdukciju i identifikaciju tela 14 osoba poginulih u požaru, kao i da se ispituje ima li još mrtvih. Novinar iz Tetova Aleksandar Samardžiev je izjavio za N1 da su policajci i vatrogasci ulazili u vatru da bi spasili živote ljudi.

Sinoć oko 21 čas izbio je požar u montažnom centru kovid bolnice koji ima kapacitet za 35 osoba.

„Tu su bili i lekar i medicinsko osoblje. Vatra je počela oko 21 sat i blizu dva sata je vatrogascima bilo potrebno da ugase vatru. Evakuacija je trajala nekoliko sati i započeta je istraga da se utvrdi šta je prouzrokovalo vatru“, kazao je novinar.

Za sada nema informacija o tome kako je došlo do požara i šta se desilo, ali kako je rekao Samardžiev, prve informacije pokazuju da je vatra počela u delu oko kiseonika.

Celi objekat je na centralni dovod kiseonika i to je bio razlog da za kratko vreme sve to bude obuhvaćeno vatrom“, rekao je on.

On je celu noć bio na terenu i svedočio izvlačenju pacijenata.

„Na žalost, ljudi su izgoreli u tom požaru. I vatrogasci i policajci su se trudili da bude što manje žrtava. Ulazili su u vatru da bi spasili te ljude“, istakao je on.

Rekao je i da su u toj bolnici bili smešteni pacijenti sa težom kliničkom slikom i da su svi bili na kiseoničkoj terapiji.

„To su bili pacijenti koji su imali potrebu za kiseonikom, nepokretni pacijenti i to je bio razlog, pretpostavljamo, pošto su nepokretni i imali su potrebu za kiseonikom, za ovako ogroman broj žrtava“, istakao je.

Dodao je i da je sinoć premijer Zoran Zaev bio u Tetovu, te je od novinara tražio da sačekaju da se uradi uvid i da se završi forenzička istraga kako bi izveštavali o zvaničnim informacijama.

(N1, Ilustracija: Pixabay)