Skip to main content

Vuletić: Predlog evroparlamentaraca realan

Info 08. сеп 2021.
< 1 min čitanja

Predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić izjavio je danas da je predlog evroparlamentaraca o poboljšanju izbornih uslova u Srbiji „realan i da može da doprinese uspostavljanju boljih izbornih uslova“.

„Istovremeno naglašavamo da je predloženi dokument podrška demokratizaciji izbornih uslova u Srbiji, ali da za promenu sadašnjih nepovoljnih političkih okolnosti, treba da se izbore građani Srbije i njihovi politički reprezenti“, naveo je Vuletić u saopštenju.

On je istakao da od sadašnje vlasti očekuje da ne ignoriše argumente o neophodnosti promene izbornih uslova koje su potvrdile evropske institucije i da na taj način omogući ostvarivanje javnog interesa.

„Radni dokument koji su predstavnici Evropskog parlamenta Tanja Fajon i Vladimir Bilčik uputili Skupštini Srbije i političkim strankama i organizacijama koje učestvuju u međustranačkom dijalogu o fer izbornim uslovima, potvrda je posvećenosti i dobrih namera evroparlamentaraca u odnosu na probleme razvoja demokratije u Srbiji i dokaz njihovog razumevanja naše situacije“, ocenio je Vuletić.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)