Skip to main content

NDNV: Zaustaviti kampanju protiv urednika „Pančevo SiTi“

Izdvajamo 07. jan 2021.
< 1 min čitanja

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudilo je kampanju diskreditacije protiv urednika sajta „Pančevo SiTi“ Nenada Živkovića, koja se pojavom novih opskurnih portala i dalje nastavlja.

Živković je već duže vreme na meti različitih lokalnih medija i portala, na kojima se iznose laži i klevete na njegov račun. U najnovijoj objavi na jednom od portala iznesene su optužbe da je „špijun“ i “strani plaćenik“, kao i da je „podvodio decu kroz projekte“.

„Ovo je samo još jedan pokušaj da ga, nazivajući pogrdnim imenima, nepoznati autori diskredituju, a time i ugroze njegovu bezbednost. NDNV izražava punu podršku uredniku portala ’Pančevo SiTi’ Nenadu Živkoviću“, navodi se u saopštenju.

NDNV je pozvao građane i građanke da stanu u odbranu novinara koji svojim imenom i prezimenom objavljuje tekstove, i da ga zaštite od daljih napada.

„Upozoravamo političke aktere da pod hitno prestanu da podgrevaju atmosferu mržnje u društvu novinarima koji profesionalno obavljaju svoj posao, koja bi vrlo lako mogla da preraste u nasilje prema svima koji misle i govore drugačije i zbog toga se javno targetiraju kao neprijatelji države“,navodi se u saopštenju.

Iz NDNV-a su poručili da će sa posebnom pažnjom nastaviti da prate sudske procese protiv onih, koji su u proteklom periodu širili laži i uvrede o Živkoviću.

(Autonomija)