Skip to main content

Nastava na daljinu u AP Vojvodini do 29. maja

(Pod) razno 25. maj 2020.
< 1 min čitanja

Pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš doneo je danas Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o školskom kalendaru za obrazovno-vaspitne ustanove na teritoriji AP Vojvodine po kojem će poslednji dan nastave na daljinu biti 29. maja za sve učenike.

Ova izmena je doneta usled vanrednog stanja proglašenog na teritoriji Srbije zbog pandemije izazvane korona virusom, čime je prilagođen način na koji se izvodi nastava u školama.

Ovom odlukom školski kalendar u Vojvodini usaglašen je sa Pravilnikom za školsku 2019/2020. godinu koji je donelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Učenici osmih razreda se zvanično raspuštaju 5. juna, dok je završetak školske godine za učenike od prvog do sedmog razreda osnovne škole 16. jun.

Prve dve nedelje juna rezervisane su za organizaciju posebnih časova, u zavisnosti od toga da li đaci dolaze na pripreme za malu maturu ili da poprave ocene.

Polaganje probnog završnog ispita je 2. juna, a male mature 17, 18. i 19. juna. Rezultati se objavljuju 23. juna.

Maturanti gimnazija raspustili su se 22. maja, učenici trećeg razreda trogodišnjeg obrazovanja i četvrtog razreda stručnih škola završavaju školsku godinu 29. maja, dok je za ostale srednjoškolce kraj nastavne godine 19. jun.

Za polaganje velike mature rezervisani su 4, 5. i 6. jun, dok će 24. juna maturanti moći da se prijave za željeni fakultet.

Resorni sekretarijat danas je objavio i raspored školskih aktivnosti za srednje škole.

(Autonomija)