Skip to main content

Naprednjak tuče novinare u Kovačici

Aktuelno 19. maj 2011.
< 1 min čitanja

Novinarska udruženja zatražila su danas od policije da reaguje na osnovu prijave direktora Radio-televizije Kovačica Gojka Vukadina zbog „fizičkog i verbalnog napada“ funkcionera Srpske napredne stranke Zorana Savanova.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) izrazil su u današnjem saopštenju najoštriji protest zbog incidenta koji se desio 14. maja.

Navodi se da je u sukobu pored glavnog i odgovornog urednika, napadnut i kamerman RTV Kovačica Danijel Hajko.

„Predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Kovačica Zoran Savanov sa grupom saradnika, u vidno alkoholisanom stanju, u mučnoj atmosferi, prvobitno je upućivao najodvratnije uvrede i provokacije Vukadinu i kamermanu Hajku, a potom na Vukadina i fizički nasrnuo, vređajući ga uz pljuvačke i pretnje, gurajući ga i udarajući“, navodi se u saopštenju.

NUNS i NDNV u saopštenju upozoravaju MUP Srbije, ali i sve državne organe, da su napadi na novinare postali uobičajeni i da su oni posledica jezivih poruka koju država i pravosuđe šalju javnosti, a koja glasi da je novinare moguće prebijati i vređati bez kazne ili uz minimalne sankcije.

(Beta)