Skip to main content

Na Novosadskom sajmu počeo Međunarodni sajam turizma

Autonomija 09. окт 2008.
< 1 min čitanja

Na Novosadskom sajmu danas je počeo 41. međunarodni sajam turizma, na kojem učestvuje oko 150 domaćih i stranih izlagača. Na Sajmu koji će trajati do 12. oktobra biće predstavljena ponuda zimskih turističkih aranžmana planinskih turističkih centara u Srbiji i regionu, ponuda aranžmana za novogodišnje praznike i đačke ekskurzije. Poseban nastup na sajmu imaju turističke organizacije Srbije i Vojvodine i oko 40 turističkih organizacija gradova u Srbiji.
Udruženje banjskih i klimatskih mesta Srbije promovisaće nove specijalizovane programe čija je primena počela između dva sajma turizma u Novom Sadu, a koji predstavljaju korak dalje u procesu prevencije, lečenja i rehabilitacije. Poseban segment je i promocija sve popularnijeg versko-pokloničkog turizma, koji se po drugi put predstavio kroz nastup pet verskih konfesija koje okupljaju vernike u Srbiji.
Na Novosadskom sajmu u toku je i 41. Međunarodni sajam Lorist, pod čijim okriljem se održavaju sajmovi lova, ribolova i sporta, hortikulture i ekologije, dok se u okviru Sajma turizma organizuju i sajmovi hrane i pića i opreme za ugostiteljstvo. Prateći programi Lorista su izložba lovačkih trofeja, naučni skup „Fišing festival“, izložba sitnih životinja, konjički turnir, pokazne vežbe dresure pasa i revija pasa „Zlatna ogrlica Lorista“.
Radno vreme tokom sajmova je svakoga dana od 10 do 20 sati, a cena ulaznice je 190 dinara za decu od sedam od 12 godina i penzionere, odnosno 300 dinara za odrasle. Ulaz je besplatan za mljađe od sedam godina i pripadnike vojske i policije.

(Beta)