Skip to main content

Milo Đukanović: Ne dozvoliti stradanja zbog mržnje

Jugoslavija 11. jul 2022.
< 1 min čitanja

"Zabrinutost pred saznanjem da politike odbijanja priznanja genocida u Srebrenici na ovim prostorima nikada nisu utihnule"

Delegacija Vlade Crne Gore na čelu sa predsednikom Dritanom Abazovićem prisustvovaće danas u Memorijalnom centru u Potočarima obeležavanju 27. godišnjice od genocida nad Bošnjacima u Srebrenici jula 1995, koji su počinili pripadnici Vojske Republike Srpske.

U okviru programa obeležavanja godišnjice genocida u Memorijalnom centru Potočari, planirano je i obraćanje Abazovića, saopšteno je iz vlade.

U delegaciji vlade su potpredsednica Jovana Marović, potpredsednik Ervin Ibrahimović, ministri Marko Kovač, Maraš Dukaj i Maša Vlaović.

Crnogorski predsednik Milo Đukanović je povodom godišnjice obežavanja genocida u Srebrenici, kazao da je Crna Gora “ponizna pred žrtvama i njihovim porodicama i prijeteljima sa kojima deli bol”, te da treba biti odlučan “da na naučenim lekcijama iz prošlosti, nikada više ne dozvolimo stradanja zbog različitosti i mržnje”

“Nemi pred istinom da se pred našim očima desio genocid i da smo bili nemoćni da ga sprečimo. Ponizni pred žrtvama i njihovim porodicama i prijateljima, sa kojima delimo bol i danas 27 godina nakon srebreničkog masakra”, napisao je Đukanović na Tviteru.

On je izrazio zabrinutost “pred saznanjem da politike negiranja zločina i odbijanja priznanja genocida u Srebrenici na ovim prostorima nikada nisu utihnule”.

“Odlučni da na naučenim lekcijama iz prošlosti, nikada više ne dozvolimo stradanja zbog različitosti i mržnje”, poručio je crnogorski predsednik.

(Beta)