Skip to main content

Milatović dao ostavku na sve funkcije u PES-u

Jugoslavija 24. феб 2024.
< 1 min čitanja

"Dosadašnji način rada je suprotan obećanom"

Zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u partiji.

-Prilikom osnivanja Pokreta Evropa sad!, građanima smo obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive. Istovremeno, obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju. Takođe, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrijednosti – napisao je on na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

Kako je dodao, dosadašnji način rada je suprotan obećanom i vrijednostima koje je imao na umu prilikom stvaranja Pokreta.

-Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu. Pokret Evropa sad je bio i ostaće važan dio mene jer smo zajedno ispisivali istoriju demokratskih promjena u zemlji. Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta – napisao je Milatović.

(Pobjeda/foto: Predsjednik Crne Gore)