Skip to main content

Marton: LSV preispituje ostanak u komunalnoj koaliciji sa SNS-om u Novom Sadu

Vojvodina 02. нов 2022.
< 1 min čitanja

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton izjavio je danas da LSV preispituje da li će ostati u “komunalnoj koaliciji” sa Srpskom naprednom strankom (SNS) na gradskom nivou u Novom Sadu i da je to razlog zašto odbornici te stranke nisu bili na sednici Skupštine grada na kojoj je izabran novi gradonačelnik Milan Đurić iz SNS-a.

“Neprisustvo odbornika LSV znači da se odluka o komunalnoj koaliciji preispituje i da je to razlog neprisustva na sednicama”, rekao je Marton za Autonomiju i Betu.

Iako su članovi vladajuće koalicije, odbornici LSV-a nisu prisustvovali sednici Skupštine grada na kojoj jeizabran novi gradonaćelnik Novog Sada Milan Đurić, koji je na tom mestu zamenio Miloša Vučevića, koji je imenovan za ministra odbrane i koji je 10 godina bio gradonačelnik glavnog grada Vojvodine.

Marton je dodao je da će sve biti mnogo jasnije posle Kongresa LSV koji se održava 19. novembra i posle izbora novog Gradskog odbora LSV u Novom Sadu, pošto je taj odbor raspušten pre dva i po meseca.

Odluku o raspuštanju je doneo Izvršni odbor Glavnog odbora LSV, zbog nezadovoljstva učincima i aktivnostima u gradskoj organizaciji stranke u Novom Sadu.

“Izvršni odbor smatra da je najvećem odboru LSV u Vojvodini potrebna mnogo bolja organizacija, mnogo više aktivizma”, objašnjeno je tada iz LSV-a

Imenovano je poverenistvo koje ce gradsku organizaciju LSV u Novom Sadu voditi do izbora za gradski odbor koji se očekuju u martu 2023. godine.

(Autonomija)