Skip to main content

Osnovana Grupa Oktobar za borbu protiv štetnog uticaja Putinovog režima u Srbiji

Građani 02. нов 2022.
< 1 min čitanja

Advokat iz Beograda Čedomir Stojković osnovao je sa istomišljenicima Savez građana „Grupa Oktobar“ za borbu protiv hibridnog delovanja režima Vladimira Putina u Srbiji.

„Putinov režim preko svojih agenata uticaja sprečava razvoj i demokratizaciju zemlje i ulazak Srbije u Evropsku uniju. Borba je neophodna i pozivamo sve da se priključe!“, navela je Grupa Oktobar u saopštenju za javnost.

Dodali su da su „Putinove sluge“ u Srbiji „podstrekači razdora u društvu, faktori širenja mržnje i podstrekači rasta fašizma u društvu“.

„Grupa Oktobar identifikuje Vladimira Putina i sve njegove sluge u Srbiji kao neprijatelje Srbije i neprijatelje svih njenih građana“, navela je Grupa Oktobar u saopštenju za javnost.

Ocenili su da Putinov režim od Srbije pokušava da napravi „trojanskog konja Evrope“.

Grupa Oktobar je formirala pojedine „timove za delovanje“, kao što su „Tim za identifikaciju moskovskih agenata u Srbiji“, zatim „Tim Rusa, Ukrajinaca, Belorusa i Srba protiv rata“, kreativni tim, humanitarni tim, piše u saopštenju.

Dodaje se da je Grupa Oktobar usvojila i Manifest kojim se identifikuju gorući društveni problemi i definišu prioriteti njenog delovanja.

„Borba protiv režima Vladimira Putina u Srbiji je sadašnji najvažniji istinski patriotski čin“, poručila je Grupa Oktobar, koja ima i svoj sajt na adresi grupaoktobar.org.

(Autonomija)