Skip to main content

Manojlović: Nastavićemo sa protestima, vlast se povukla i deluje defanzivno

Vesti 17. feb 2022.
2 min čitanja

Direktor kampanje “Kreni-promeni” Savo Manojlović rekao je da se i u narednom periodu može očekivati nastavak protesta i blokada širom zemlje.

„Imaćemo još neke sastanke pre nego što budemo konačno odredili kako ćemo dalje delovati. Ono što je u ovom trenutku sigurno jeste da ćemo nastaviti sa protestima po celoj Srbiji, kao što su bili protesti u Valjevu, Šapcu, i Kragujevcu. Trudićemo se da namećemo ovu temu tokom izborne kampanje sa jasnim stavom da vlast želi da prevari građane i vrati pitanje iskopavanja bora i litijuma nakon izbora i trudićemo se da dođemo do ljudi koji o ovoj temi nisu dovoljno informisani“, istakao je Manojlović za Nova.rs.

Pored borbe kroz ulicu, Manojlović je naglasio da se otvorila još jedna pravna mogućnost, o kojoj će više biti reči u narednim danima.

“Najpre moramo da imamo konsultacije sa SEOS, nakon čega ćemo saopštiti detalje ove nove pravne mogućnosti. U ovom trenutku postoji još jedna opcija, ali ćemo konkretnije stvari reći kroz nekoliko dana”, dodao je direktor kampanje “Kreni-promeni”.

Upitan da li će biti blokade samog izbornog dana, što je na jednom od protesta spomenuto kao opcija, Manojlović kaže da opozicione stranke uopšte nisu gledale na taj predlog kao neku mogućnost.

“One žele da idu institucionalnim putem, mi im želimo sreću. Ne želimo da vučemo na jednu stranu, a oni na drugu. Dakle, mi ćemo nastaviti sa protestima i nametanjem ove teme u izbornoj kampanji. Za sve dalje opstrukcije bićemo spremni i nakon izbora. Vlast se sada povukla i deluje defanzivno, a mi ćemo nastaviti da pratimo situaciju i da namećemo ovu temu”, zaključio je Manojlović.

Pored Manojlovića, i predstavnik udruženja “Ne damo Jadar” Zlatko Kokanović je istakao da će se nastaviti sa protestima, ali neće otkrivati planove.

“Posle ovoga će se mnoge stvari dešavati. Više nećemo pričati šta ćemo da radimo. Ako neko dođe da buši, biće haos”, rekao je Kokanović.

(Nova.rs, foto: N1)