Skip to main content

Majke i dalje traže istinu o svojim sinovima: Institucije znale šta se dešava

Info 02. apr 2022.
< 1 min čitanja

Gotovo dve nedelje, svakodnevno, Mara Halabrin i Sanja Mihajlović, majke nestalih Aleksandra Halabrina i Gorana Mihajlovića, protestnom šetnjom “Marš majki – antimafija Srbija” od Policijske uprave Grada Beograda do Palate pravde obeležavaju dve, odnosno tri godine, bez odgovora na pitanja ko je i zašto ubio njihove sinove.

Kako je za N1 ispričala Sanja Mihajlović, one nisu zadovoljne radom institucija i smatraju da su institucije znale šta se dešava.

„Moj sin je nestao i zvanično je ubijen 2. aprila, sada se vodi slučaj za ubistvo protiv grupe Belivuka i Miljkovića. Ja sam vodila svoju istragu, dolazila, niko iz policije me nije zvao, niko me nije obaveštavao, ja sam obvaveštavala njih. Dolazila sam jednom nedeljno, Mara i ja smo se obraćale ministrima, niko nas nije primio, obratila sam se direktoru BIA, razgovarali smo. Tela mog sina nema, niti ću ga ikad naći, nemam šta da sahranim“, rekla je Sanja Mihajlović.

Majke kažu da nije normalno da Belivukov klan toliko ojača i uzme zakon u svoje ruke, a da institucije ništa ne znaju.

“Samim otkrićem klana jasno je zašto institucije nisu želele. Neko u vrhu policije i vlasti je sve to znao i zataškavao. Mi ne pričamo o nestancima samo naših sinova, nestalo je mnogo ljudi, čak nam je jedna prijateljica rekla da se priča o broju od 70 ljudi. Žao nam je što nam se niko nije obratio, čak ni ljudi čije smo dece imena nosili na tabli”, dodaje.

(N1)