Skip to main content

LSV: Nismo zadovoljni

Info 04. окт 2008.
2 min čitanja

Liga socijaldemokrata Vojvodine, članica vojvođanske vladajuće koalicije, saopštila je juče da neće biti među predlagačima predloga statuta Vojvodine. Kako stvari stoje, postoji mogućnost da na sednici 14. oktobra poslanici te stranke uopšte i ne glasaju za statut.

Visoka funkcionerka LSV-a i potpredsednica Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je juče za naš list da ta stranka nije zadovoljna tekstom konačnog predloga statuta, i najavila da će LSV pokušati amandmanski da taj tekst popravi. Dodala je da će od prihvatanja amandmana zavisiti konačan stav LSV-a prilikom glasanja.
– LSV će podržati statut samo pod uslovom da budu prihvaćeni svi naši amandmani – navela je Maja Sedlarević, ne preciziravši sadržaj ligaških amandmana.

Na pitanje da li će, u slučaju da koalicioni partneri ne prihvate amandmane LSV-a, ta stranka napustiti vladajuću koaliciju, a samim tim i vlast, Maja Sedlarević je odgovorila da eventualno donošenje takve odluke ne zavisi samo od LSV-a.
– O tome će konačnu odluku doneti Predsedništvo stranke, ali ta odluka ne zavisi samo od nas – navela je funkcionerka LSV-a.

Odluku LSV-a da ne bude među predlagačima predloga statuta Vojvodine Maja Sedlarević je obrazložila činjenicom da je ta stranka tek juče dobila zvanični predlog novog vojvođanskog statuta i da im je pri tom napomenuto „da na tom tekstu dalje intervencije nisu moguće“.
– Iako smo bili jedan od predlagača nacrta statuta, nije nam omogućeno da učestvujemo u razmatranju primedaba koje su pristigle tokom javne rasprave, pa tako nismo ni učestvovali u kreiranju konačnog teksta predloga – navela je ona, ocenivši postupak koalicionih partnera kao nekolegijalan.

Ona je dodala da su u tekst predloga ušle izmene s kojima se LSV ne slaže, ali je kazala da će o tome biti reči na posebnoj konferenciji za novinare.
– Dobili smo tekst u 10 sati i ostavljeno nam je samo tri sata da odlučimo da li želimo da budemo zvanični predlagači. Naša je odluka da nećemo biti predlagač predloga statuta – navela je funkcionerka LSV-a.

(Dnevnik)