Skip to main content

LSV: Krajnje je vreme da se uvedu kovid propusnice i nove kovid mere

Aktuelno 14. okt 2021.
< 1 min čitanja

Predsednik stručnog Saveta za zdravstvo Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) dr Dušan Jovanović upitao je danas ministra zdravlja u Vladi Srbije Zlatibora Lončara zašto se toliko kasni sa uvođenjem kovid propusnica.

„Ministar bi morao da odgovori na pitanje zašto se tek sada razmišlja o obavezi vakcinacije zdravstvenih radnika i kažnjavanju onih lekara koji sugerišu gradjanina da se ne vakcinišu“, naveo je Jovanović u saopštenju za javnost.

Podsetio je da je LSV još u julu predložila uvođenje obavezne vakcinacije zdravstvenih radnika, ali su vlasti ćutale.

„Zahtev smo ponovili prošlog meseca, ali smo predložili proširenje obaveze vakcinacije i na prosvetu i sve javne službe. Vlasti su ponovo ćutale“, naveo je Jovanović i dodao da Lončar pominje uvođenje mera u situaciji kada je broj zaraženih na dnevnom nivou između šest i sedam hiljada, a broj umrlih ne pada ispod 50.

Ocenio je da je zdravstveni sistem naše zemlje u veoma lošem stanju, a da su zdravstveni radnici, koji se već 18 meseci bore protiv korona virusa, na izmaku snage.

„Ministre Lončar, ne gubite više vreme i uvedite mere potebne za očuvanje zdravlja i života građana. Svaki izgubljeni dan u u ovoj borbi je katastrofa“, zaključio je dr Dušan Jovanović.

(Beta, Foto: Pixabay)