Skip to main content

LDP za promenu Ustava Srbije posle izbora

Info 17. мар 2008.
< 1 min čitanja

ldplogo.jpg Šef izbornog štaba Liberalno demokratske partije za Vojvodinu Predrag Patić izjavio je danas da će se njegova stranka zalagati za promenu Ustava Srbije, kako bi se omogućila suštinska decentralizacija zemlje.
Patić je na konferenciji za novinare rekao da će poslanici LDP-a u budućem sazivu Skupštine Srbije podržati sve zakone koji će doprinositi decentralizaciji države.
Nosilac izborne liste LDP-a za pokrajinske izbore Milivoj Vrebalov ocenio je da Vojvodini treba da pripadne znatno više od sedam odsto sredstava, koliko joj minimalno garantuje postojeći ustav.
„Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine je dobio nekih 300 miliona evra, a plašim se da će većina tih sredstava završiti u predizbornoj kampanji stranaka vladajuće koalicije“, rekao je Vrebalov.
Funkcioneri LDP-a pozvali su Skupštinu i Izvršno veće Vojvodine da se izjasne o nameri odlazeće Vlade Srbije da Naftnu industriju Srbije proda ruskom „Gaspromu“.
Oni su kazali da ne očekuju medjunacionalne incidente u Vojvodini, nakon što Madjarska prizna Kosovo, što je najavljeno za ovu sedmicu.
„Jedino što je moguće jeste da se desi scenario sličan onome kada je organizovan protest neonacista u Novom Sadu, koji je bio potpuno isfabrikovan od strane države, kako bi se provocirale nacionalne zajednice u Vojvodini“, ocenio je Predrag Patić.

LDP.org.yu