Skip to main content

Kurti: Teroristički napad u Banjskoj organizovao je „novosadski klan“

Info 23. окт 2023.
< 1 min čitanja

"Teroristička grupa u bekstvu, koju predvodi Milan Radoičić boravi u Raški. Zloglasni MUP Srbije dao im je bele i crne automobile škoda oktavija registarskih oznaka BG i NS".

Kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je danas na Fejsbuku da je paravojni i teroristički napad u Banjskoj organizovao „novosadski klan“, optužujući ministra odbrane Srbije Miloša Vučevića da upravlja tom grupom, prenosi Reporteri.net.

„Oko 40 pravoslavnih hodočasnika u manastiru Banjska 24. septembra bilo je iz Novog Sada. Možda slučajno, istraga bi trebalo da pokaže. Teroristička grupa u bekstvu, koju predvodi Milan Radoičić boravi u Raški. Zloglasni MUP Srbije dao im je bele i crne automobile škoda oktavija registarskih oznaka BG i NS“, napisao je Kurti na Fejsbuku.

„U četiri severne kosovske opštine teror, kriminal i kultura nasilja paravojske Delije (navijača Crvene zvezde), koja se iskazuje nadimcima ekstremista kao što su: Mami, Lune, Daco, Rusi, Nemac, Gile, Drago, Aco, Ćomi, Beli, Mićko, Prki, Mrki se bliži kraju“, napisao je dalje Kurti.

„Zar EU i SAD ne bi trebalo da formiraju Specijalni sud za novosadski klan? Balkanska mafija bi doživela kobni udarac, dok bi region Balkana bio potpuno otvoren za evropsku demokratiju, pravdu, stabilan mir i ubrzani razvoj“, naveo je Kurti.

(FoNet, Foto: x albin kurti)