Skip to main content

Kreni-promeni: U subotu novi ekološki protesti

Aktuelno 07. дец 2021.
< 1 min čitanja

Predstavnik inicijative „Kreni – promeni“ Savo Manojlović rekao je da će u subotu biti nastavljeni ekološki protesti širom Srbije i ponovo pozvao policiju da u saradnji sa građanima obezbedi učesnike tih okupljanja.

Manojlović je danas na konferenciji za novinare rekao da je namera organizatora da poveća broj blokada, te pozvao građane da izađu na proteste u što većem broju.

On je rekao da svako ko izađe na protest treba da zna da je sam odgovoran za svoju bezbednost.

Rekao je i da nisu tačni navodi „režimskih medija“ o tome šta se dešavalo na protestima prethodne subote, te optužio vlast da je na građane „poslala navijače“.

Istakao je i da su učesnici protesta sami propuštali građane koji su ušli u blokade, i da oni koji nisu protestovali sirenama automobila pozdravljali učesnike blokada.

„Apelovao bih na policiju još jednom da u koordinaciji sa građanima obezbedi proteste“, rekao je on.

Napomenuo da je „evidentno da vlast ne može da spreči protest sa tolikim brojem ljudi“, i najavio da će plan blokada biti objavljen krajem sedmice.

Manojlović je rekao i da su povlačenje zakona o eksproprijaciji i izmena Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi uslov za prekid protesta.

Naglasio je i da „protesti neće prestati“ ako se pored Zakona o eksproprijaciji ne poboljšaju i odredbe Zakona o referendumu i narodnoj incijativi.

Manojlović je na konferenciji za novinare sa predstavnciom JUKOM-a Katarinom Golubović rekao i da je osnovni zahtev vezan za narodnu inicijativu, te istakao da građani imaju pravo da predlažu zakone kada skupe potpise.

(Beta)