Skip to main content

Kabinet Đukanovića: Pismo Vučićevog saučešća stiglo sa adrese Vladimira Božovića

Jugoslavija 14. авг 2022.
< 1 min čitanja

Na adresu kabineta Predsjednika Crne Gore danas je dostavljeno pismo predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića upućeno predsjedniku Milu Đukanoviću povodom nesreće na Cetinju u kojoj je stradalo 11 osoba, među kojima dvoje djece, a šest povrijeđeno, saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Pismo je, kako dalje navode, upućeno sa zvanične e-mail adrese Vladimira Božovića koji se predstavio kao ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori.

„Podsjećamo javnost Crne Gore da je Vladimir Božović odlukom Vlade Crne Gore u novembru 2020. proglašen personom non grata.

Današnji potez predstavlja još jedan čin nepoštovanja institucija Crne Gore.

Neprihvatljivo je da i tragičan događaj na Cetinju, Vladimir Božović koristi da nastavlja sa svojom praksom lažnog predstavljanja i kršenja međunarodnih konvencija.

Kabinet Predsjednika Crne Gore će ovim povodom zatražiti određena postupanja od strane Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući zabranu ulaska i napuštanje teritorije Crne Gore od strane V. Božovića.

Napominjemo da je pismo iste sadržine drugi put u toku dana proslijeđeno sa zvanične e-mail adrese Ambasade Srbije u Crnoj Gori“, saopštio je Kabinet Predsjednika Crne Gore.

(Antena M, Foto: Kabinet predsednika Crne Gore)