Skip to main content

JP Vojvodinašume dobilo FSC sertifikat

Autonomija 30. сеп 2008.
< 1 min čitanja

Javnom preduzeću (JP) „Vojvodinašume“ Petrovaradin uručen je danas FSC sertifikat, koji predstavlja značajno priznanje primene međunarodnih standarda u gazdovanju šumama. U saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za informacije se navodi da je sticanjem FSC sertifikata o održivom gazdovanju šumama JP „Vojvodinašume“ Petrovaradin u mogućnosti da ponudi puni asortiman šumskih drvnih i nedrvnih proizvoda iz sertifikovanih šuma. Dodaje se da je svečanom uručenju Sertifikata koje je održano u Privrednoj komori Vojvodine prisustvovao i predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši koji je tom prilikom kazao da je ovakva vrsta priznanja u šumarskoj delatnosti po prvi put dodeljena u Vojvodini i Srbiji.
Direktorka „Vojvodinašume“ Marta Takač, kazala je da je to preduzeće prošlo kroz izuzetno komplikovan i odgovoran proces dobijanja FSC sertifikata, ali da njegovo dobijanje dokazuje ozbiljno poslovanje preduzeća koje karakteriše održivo i integralno gazdovanje šumama.
Sertifikat FSC, direktorki Vojvodinašuma uručio je danas Direktor preduzeća za tehnička ispitivanja i analize SGS Beograd Marinko Ukropina.

(Beta)