Skip to main content

Jovović pozvao Novosađane na protest „buna protiv mafije“

Info 26. јул 2022.
< 1 min čitanja

Gradski odbor stranke Zajedno pozvao je danas građane Novog Sada da se 28. jula pridruže protestu „buna protiv mafije“, uz napomenu da su im potrebni svi aktivisti i aktivistkinje, udruženja građana i političke organizacije, pošteni policajci i državni službenici „da vrate naš grad“.

„Nećemo valjda dopustiti da nas kinji ‘gradonačelnik’ koji se ne usuđuje da se sam prošeta ulicama Novog Sada. To bi bilo ispod dostojanstva našeg grada, ispod nivoa razuma kojim je ovaj grad sačinjen“, naveo je predsednik Gradskog odbora Radivoje Jovović u saopštenju za javnost.

Ocenio je da je GUP usvojen protivno interesu građana i protivno pravu i dodao da se sve dogodilo „zahvaljujući sprezi političke i građevinske mafije koja se ne usteže da na nas, građanke i građane, pusti najobičnije nasilnike“, za koje tvrde da „uživaju u tome da gaze i ponižavaju ljude, koji, ukoliko prljavi interes to naloži, sutra mogu biti u dvorištu svakoga od nas“.

„Moramo ustati protiv toga. Njihova je snaga manja nego što se čini, samo su je strah i naša zbunjenost, dok velikim očima gledamo njihove bezočnosti, učinili velikom. Na našoj strani su brojevi i pravedan cilj, na njihovoj sebični interes i kompleksi nekolicine. Kad bi bilo po razumu i zakonu, bilo bi drugačije, ali oni ne razumeju i ne slušaju reči – oni razumeju samo govor ulice“, naveo je Jovović.

(Autonomija)