Skip to main content

Jankovićev štab: Ukradeno više od 300.000 glasova!

Aktuelno 08. apr 2017.
< 1 min čitanja

Izborni štab predsedničkog kandidata Saše Jankovića saopštio je da je tokom jučerašnjeg dana “pribavio dokaze o teškim neregularnostima izbornog procesa”, na osnovu kojih se “procenjuje da je Vučić ukrao oko 319.000 glasova”.

Štab je saopštio je prilikom fizičkog brojanja glasačkih listića sa 25 biračkim mesta, odabranim kao slučajan uzorak, primetio “velika neslaganja između zapisnika i stvarnog broja listića”.

Izborni štab Saše Jankovića od RIK-a je zatražio uvid u džakove sa izbornim materijalom sa 25 biračkih mesta i uočio “skandalozne nepravilnosti”.

“Samo u Novom Pazaru, prema zapisnicima sa dva biračka mesta, Vučič je „dobio“ 543 glasa (BM 27), odnosno 250 glasova (BM 85) više nego što ih zaista ima prema stanju zatečenom u vrećama sa izbornim materijalom”, kaže se u saopštenju.

Na biračkom mestu 31 u Loznici, 75 glasova je pripisano Vučiću, iako ih u džakovima nema. Slične i druge nepravilnosti uočene su i na ostalim biračkim mestima.

“Prostom računicom dolazi se do zbira po kojem je Aleksandru Vučiću na 25 biračkih mesta pripisano 964 glasa koje nije dobio, što prosečno po biračkom mestu iznosi 38 glasova. Ukoliko se ovaj prosek, uzet na slučajnom uzorku, pomnoži sa 8.396, koliko je ukupno biračkih mesta, sledi poražavajući zaključak: Aleksandar Vučić potencijalno je ukrao čak 319.000 glasova”, navodi se u saopštenju Jankovićevog izbornog štaba.

U saopđštenju se dodaje da “neravnopravni uslovi izborne trke, uzurpacija medija, manipulacije, zastrašivanje i ucene biračkog tela, nisu bili dovoljni Aleksandru Vučiću za nezakonito učvršćenje njegovog svevlašća”.

“Vučić je pribegao krađi i za to će odgovarati”, navodi se Jankovićev izborni štab.

(Autonomija)