Skip to main content

Iz INEPS programa u Vojvodinu uloženo pola miliona evra

Info 30. сеп 2008.
< 1 min čitanja

U Vojvodini je kroz program bilateralne saradnje Italije i Srbije – INEPS u zadnje tri godine realizovano sedam projekata vrednost oko pola miliona evra, saopštili su danas predstavnici programa. Potpredsednik Skupštine Vojvodine Siniša Lazić rekao je da su dobri međunarodni odnosi i brojni projekti koji su unapredili život u brojnim vojvođanskim opštinama „dokaz da je Vojvodina moderna evropska regija“. „Nadam se da će nakon usvajanja novog Statuta Vojvodine doći do poboljšanja klime za strane investitore, novih ulaganja i boljeg standarda građana“, ocenio je Lazić.
Predstavnica italijanske ambasade u Beogradu Ana Zambrano rekla je da će Vlada Italije podržati razvoj i napredak Srbije, kako bi što pre ušla u Evropsku uniju. Ona je rekla da je će od 2007. do 2013. godine u Srbiju ući oko 11,5 milijardi evra putem raznih projekata, a da je samo u poslednjih nekoliko meseci putem Evropske unije otvoreno 15 tendera za srpske investitore.
Predstavnik Ministarstva ekonomskog razvoja Italije Vinćenco Donato rekao je da su projekti koji su realizovani u Srbiji napravljeni sa ciljem da se u njih uključe svi nivoi vlasti i da bi se poboljšao životni standard svih građana Srbije i Vojvodine.

(Beta)