Skip to main content

Inicijativa: Traktori sklonjeni sa ulica da se država ne destabilizuje u Briselu

Info 18. avg 2022.
< 1 min čitanja

Inicijativa za opstanak poljoproivrednika Srbije uputila je dopis premijerki Ani Brnabić u kome se navodi da tekst koji je predložila neće potpisati. Kako kažu protest nije gotov, a traktori su sklonjeni sa ulica da se država ne bi destabilizovala tokom dijaloga u Briselu.

„Obzirom da ste naše zahteve saznali tek u četvrtak 11. avgusta, molimo vas da ih dobro pročitate kako bismo mogli da nastavimo pregovore. I od sada, šta dogovorimo odmah potpisujemo, pola pasusa – pola pasusa. Da ne bi došli ponovo na podvalu kao juče u zgradi Banovine u Novom Sadu, kada je dogovoreno prekrojeno, mi smo se sa ulica sklonili, ali protest nismo završili“, saopštila je Inicijativa.

Naglašavaju da su sa ulica sklonili traktore da ne destabilizuju državu u vreme pregovora u Briselu.

„Mi smo spremni za dalje pregovore. Neophodno je da od danas, pored dogovorenog, iznalazimo rešenja za 2023. i to odmah. Subvencije po jedinici površine, dizel gorivo bez dela akciza, veštačko đubrivo subvencionisanje u određenom procentu, naknade za odvodnjavanje na teritoriji cele Srbije, suše – pronalaženje rešenja za proglašenje elementarne nepogode“, dodaju.

Poručuju premijerki da ih „ubaci u svoju agendu polovinom septembra“.

„Na vreme se javljamo da nastavimo pregovore“, poručili su iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika.

(N1)