Skip to main content

Infrastruktura železnice Srbije kupuje 1.200 tona šina

Info 03. nov 2022.
< 1 min čitanja

"Procenjena vrednost nabavke bila 100 miliona dinara"

Infrastruktura železnice Srbije planira da kupi 1.200 tona šina, vidi se iz oglasa o javnoj nabavci. U opisu nabavke piše da dužina šine treba da bude od 60 do 120 metara. U dokumentaciji nije navedena procenjena vrednost tendera, odnosno koliko novca će to javno preduzeće da izdvoji za nabavku šina, piše Nova ekonomija.

Rok za podnošenje ponuda je 5. decembar, a mesto isporuke železnička stanica Beograd ranžirna.

Infrastruktura je javnu nabavku šina oglasila i krajem marta ove godine, a tražena je ista količina kao i sada. Na tender su se tada javile dve firme, ILV PU i Markant, ali su obe odbijene.

U odluci o obustavi postupka piše da je procenjena vrednost nabavke bila 100 miliona dinara (od čega je u 2022. godini planirano izdvajanje od 10 miliona dinara, a u 2023. godini 90 miliona dinara).

Firma Markant je ponudila da šine isporuči za 245,3 miliona dinara, što je „znatno prevazilazilo procenjenu vrednost nabavke„, piše u odluci Infrastrukture.

S druge strane, firma ILV PU „nije dostavila sredstvo obezbeđenja za ozbiljnost ponude“, pa je i njena ponuda odbijena.

Infrastruktura železnice Srbije je početkom godine objaviila prodaju starih šina, starog kolosečnog pribora i starih skretnica, skinutih sa preko 15 deonica, mahom u Vojvodini, na kojima je ukinut saobraćaj.

Javnim pozivom bila je predviđena, između ostalog, prodaja 19.500 tona starih šina.

(Radio 021, foto: Autonomija)