Skip to main content

Grbović (PSG): Aleksandar Vulin je ministar za ratnu propagandu i širenje nacionalne mržnje

Autonomija 04. nov 2021.
< 1 min čitanja

Izjava ministra odbrane “da bi Srbija bila sposobna da silom vrati sever Kosova još jedan je pokazatelj nezrelosti aktuelne Vlade kao i da je suštinska uloga Aleksandra Vulina obavljanje poslova ministarstva za ratnu propagandu i širenje nacionalne mržnje”, izjavio je danas predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović.

Grbović je u pisanoj izjavi naveo da PSG smatra da “ozbiljna država ne sme sebi da dopusti nepotrebne i politički nezrele istupe ministara kao odgovor na iste takve tvrdnje bez obzira na to sa koje strane dolaze”, dodajući da je u konkretnom slučaju Vulin reagovao na izjavu bivšeg komandata Kosovskih bezbednosnih snaga Kadrima Kastratija o navodnoj regrutaciji ruskih plaćenika u cilju povratka Srbije na sever Kosova.

On je ocenio da takve izjave, kao i one u kojima se ističe kako Srbija neće dozvoliti novu “Oluju” i novi pogrom Srba predstavljaju nevešti pokušaj skretanja pažnje sa suštinskih neuspeha vlasti da obezbede kvalitetniji i sigurniji život za Srbe na području Kosova.

“Dok neodgovorni političari ponavljaju odavno obesmišljene parole i prazne reči, Srbi stikerima prelepljuju registarske tablice da bi došli do svojih kuća. Upravo iz tog razloga ovakve izjave nisu ništa drugo nego jeftina patetika i novi pokušaj zloupotrebe emocija Srba sa Kosova i Metohije u cilju pridobijanja političkih poena”, ocenio je Grbović.

Prema njegovim rečima, Srpska napredna stranka je imala skoro celu jednu deceniju šansu da se izbori za zaštitu ličnih i kolektivnih prava Srba i drugog nealbanskog stanovništva, ali je umesto toga “nastavljen trend besprizorne trgovine interesima Srba sa Kosova u zamenu za lični politički kapital predstavnika vlasti u Beogradu”.

(Beta, foto: N1)