Skip to main content

Građanski preokret: Pokrajinski sekretarijat za energetiku ne zna da li je Linglong uvažio naredbu

Lokalne samouprave 29. jun 2021.
< 1 min čitanja

Građanski preokret saopštio je danas da Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj nema informaciju da li je kineska kompanija Linglong postupila po naredbi inspektora da ukloni osam objekata izgrađenih bez građevinske dozvole u Zrenjaninu.

Objekti se prostiru na više od 47.000 kvadratnih metara, a izgrađeni su na gradilištu fabrike automobilskih guma u tom gradu.

“O tome smo obavešteni odgovorom Sekretarijata na zahtev za pristup informaciji od javnog značaja koji smo uputili odmah po isteku zakonskog roka od 45 dana tokom kojih je Linglong trebalo da postupi po naredbi inspektora i poruši bespravnu gradnju”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Pokrajinski sekretarijat nije odgovorio na pitanje šta će, kada i kako preduzeti da bi se uklonili bespravno podignuti objekti ako investitor nije postupio po naredbi građevinskog inspektora.

Građanski preokret je, kako se navodi, u međuvremenu zatražio i vanredni inspekcijski nadzor kako bi se utvrdile činjenice na gradilištu.

(Beta)