Skip to main content

Ćerke premijera Crne Gore pod pritiskom tabloida i političara napustile Beograd

Jugoslavija 29. jun 2021.
2 min čitanja

Ćerke premijera Crne Gore, Zdravka Krivokapića, Jelena i Milena Krivokapić izjavile su danas da se zbog “hajke koja je pokrenuta u beogradskim tabloidima” ne osećaju bezbedno, te da je njihova porodica izložena “nezapamćenom medijskom linču”.

One su saopštile, kako prenosi portal Nova.rs, da su veoma razočarane zbog toga što ih neko proteruje iz države i grada koji doživljavaju kao svoj, te da će, u konsultaciji s porodicom i bezbedonosnim službama Crne Gore, proceniti koliko je njihov dalji boravak u Beogradu siguran.

Reagujući na napise u beogradskim tabloidima koji su njihovog oca opisali kao “izdajnika” i “čoveka koji pljuje Srbiju”, a njih kao decu premijera Crne Gore koja, uprkos tome, imaju poslove u Beogradu, Jelena i Milena Krivokapić navele su da su odmah nakon završenih studija pokrenule posao u Srbiji i zasnovale porodice, ali da se “zbog hajke koja je pokrenuta protiv njih” ne osećaju bezbedno u Beogradu.

“Ovo što rade tabloidi je ono što može da vidi sva javnost i Srbije i regiona, ali mi nismo suočene samo s medijskim linčom. O svemu smo obavestile institucije koje se bave bezbednošću u Crnoj Gori.Trenutno smo u Crnoj Gori, a da li ćemo napustiti Srbiju i Beograd odlučićemo nakon konsultacija s porodicom i službama koje u Crnoj Gori procenjuju našu bezbednost”, saopštile su sestre Krivokapić.

Navele su da razumeju da politika na Balkanu ponekad podrazumeva i poneku težu reč, ali “ovo što se radi kroz medije u Srbiji našoj porodici, više nije politika, već čist linč”.

“Nas niko nije naterao da odemo u Beograd i počnemo da se profesionalno ostvarujemo, već smo to učinile iz ljubavi. Zato je strašno da nas sada neko tera da napustimo državu i grad koje smo voleli kao svoje. Želimo da se zahvalimo svim prijateljima u Srbiji, svim dobrim ljudima koji su nas zvali da nam pruže podršku i da nam kažu da smo dorobodošle u Srbiji. Tu Srbiju i taj Beograd smo zato i izabrale za mesto u kojem želimo da živimo”, poručile su one.

Podsetimo, od kada je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju u Srebrenici, mediji pod kontrolom režima u Srbiji su svakodnevno pisali o predstavnicima vlasti u Crnoj Gori, u prvom redu o premijeru Zdravku Krivokapiću i predsedniku Skupštine, Aleksi Bečiću, navodeći da je reč o ljudima koji su srpski narod progasili genocidnim, iako je u dokumentu naznačeno da pomenuta Rezolucija nije uperena ni protiv jednog naroda.

Medju onima koji su bili najglasniji, nakon odluke Skupštine Crne Gore, bio je ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin.

On je 18. juna rekao da je “Zdravko Krivokapić poslednji put razočarao Srbe” i predložio da se zabrani ulazak u Srbiju onima koji su glasali za Rezoluciju, te da njihove porodice vidjaju u Crnoj Gori.

“Predsednik Vučić nije čovek koji zabranjuje, ali tražiću od njega da onima, koji su glasali za Rezoluciju, zabrani ulaz u Srbiju. Neka svoje porodice dobro rasporedjene po Beogradu vidjaju u Crnoj Gori”, rekao je Vulin.

Potpredsednik Narodne stranke, advokat Borivoje Borović zatražio je od vlasti u Srbiji da prestanu sa hajkom protiv Srba i Crnogoraca poreklom iz Crne Gore koji žive u Srbiji, i da prestanu da Crnu Goru tretiraju kao svoju provinciju.

(Beta, Foto: STUPS karikatura)