Skip to main content

Građani: Most kod Beške opasan zbog loše signalizacije

Autonomija 21. јул 2012.
< 1 min čitanja

Dvoje Novosađana izrazili su protest zbog toga što, kako su ocenili, na mostu preko Dunava kod Beške nije postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija, zbog čega je prelazak tog mosta postao „izuzetno opasan“.

Oni su pojedinačno ispričali agenciji Beta da su u petak čekali u gužvi pred mostom više od sat vremena, jer su se u različitim intervalima desile tri saobraćajne nesreće na mostu.

„Samo zahvaljujući srećnim okolnostima, mi nismo bili među učesnicima u saobraćajnoj nesreći“, kazali su oni, uz molbu da im se ne objavljuju imena.

Kod Beške, na autoputu Novi Sad-Beograd, postoje dva mosta preko Dunava, novi i stari. U toku je rekonstrukcija starog mosta, zbog čega se vozači usmeravaju na novi, što znači da se autoput na tom mestu sužava na magistralni put.

„Problem je u tome što dve trake novog mosta nisu fizički razdvojene bar onim plastičnim stubićima pa su vozači, uključujući i mene, očigledno zbunjeni, a nesavesni vozači pretiču druga vozila preko pune linije“, ispričao je sagovornik Bete.

U petak su se na mostu kod Beške desile tri saobraćajne nesreće, u kojima su učestvovali i putnički automobili i teretna vozila. U tim nesrećama niko nije poginuo.

(Beta)