Skip to main content

Gejming festival od 21. do 23. oktobra u Novom Sadu

Vojvodina 18. окт 2022.
< 1 min čitanja

Festival gejminga “Vibe Factory” biće održan od petka 21. oktobra, do nedelje 23. oktobra na Novosadskom sajmu, najavili su danas organizatori.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, to je prvi, najveći  i najatraktivniji gejming festival u Srbiji, osmišljen u skladu sa svetskim standardima, koji će okupiti ljubitelje gejminga, jutjuba, video igara, gejm dizajna i svega onog što čini modernu gejming scenu.

Posetioci će moći, za tri festivalska dana, da se upoznaju sa novostima u ovoj industriji, o načinu rada i prilikama koje ova grana pruža, a koja je trenutno jedna od najplaćenijih u IT sektoru, piše u saopštenju.

“Virtualne ture, takmičenja u gejmingu, promocije aplikacija i digitalnih potencijala približiće posetiocima sajma ovaj vrli novi svet, o kom šira javnost još uvek malo zna. Kroz brojne panele, govoriće se i o mogućnosti umrežavanja ove industrije sa obrazovnim sistemom i državnim instutucijama, ali i o odgovornom i kontrolisanom pristupu video igricama”, kazala je direktorka festivala “Vibe Factory” Olga Ješić.

Prema njenim rečima, društvena odgovornost i odgovorno korišćenje proizvoda gejming industrije je ono na čemu se temelji sam festival, a kroz goste i učesnike festivala pokazaće se i važnost pravljenja balansa i jasne granice između gejminga kao zabave i gejminga kao korisne potrebe za razvoj omladine.

Najavila je da će posetioci na festivalu moći da učestvuju u gejming turniru, da se takmiče kao profesionalci u šest trenutno najpopularnijih svetskih igrica, da snimaju spotove i učestvuju u izazovima sa jutjuberima, da se kostimiraju u svoje omiljene junake, ali i da učestvuju u radionicama robotike i da osvoje vredne nagrade.

Grad Novi Sad je kao centar IT industrije podržao ovaj inovativni festival, koji je konceptualno za celu porodicu, jer je ujedno i zabavan i edukativan, navodi se u saopštenju za javnost.

(Autonomija)