Skip to main content

Gde je diplomirao a bogami i masterirao Tomislav Nikolić?

Autonomija 24. апр 2012.
< 1 min čitanja

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov podnela je danas zahtev jednom privatnom fakultetu u Novom Sadu da joj se odobri uvid u kompletan studentski dosije lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

Kako se navodi u saopštenju LSV, Jerkov je ocenila da je od izuzetnog značaja da građani Srbije shvate na koji način se Nikolić obrazovao, s obzirom na to da su apsolutno nejasne okolnosti pod kojima se školovao, završio fakultet i masterirao.

“To je važno zbog toga što se radi o čoveku koji je kandidat za predsednika Republike, koji se bavi javnim poslom i koji za svoju izgovorenu reč mora odgovarati”, rekla je Jerkova.

Dodala je da na fakultetu tvrde da je Nikolić tu samo odbranio master rad, iako se na sajtu SNS navodi da je on tu i diplomirao, zbog čega se istina mora utvrditi.

“Rečeno nam je da će nam u nekoliko narednih dana biti data povratna informacija o tome da li možemo dobiti uvid u njegov dosije. Ukoliko ne budemo bili u mogućnosti, to je očigledno veliki udarac za javnost i građane Srbije i to je nešto na čemu ćemo morati insistirati”, kazala je Jerkov.

(Autonomija)