Skip to main content

Festival „Ukusi Vojvodine“ ove godine po peti put

(Pod) razno 07. сеп 2021.
< 1 min čitanja

U Limanskom parku u Novom Sadu, 11. i 12. septembra biće održan Festival gastronomije „Ukusi Vojvodine“. prepoznatljiv po tome što jedan od omiljenih novosadskih parkova pretvori u mesto dobre domaće kuhinje, tradicionalnih vojvođanskih jela, bogate meze i mirisnih kolača.

Kako su saopštili organizagtori, ove godine posetioci će moći da uživaju u obilasku i isprobavanju hrane koju će pripremiti preko 100 izlagača – od poljoprivrednih gazdinstava i malih preduzetničkih radnji, do restorana, aktiva žena, lokalnih akcionih grupa i turističkih udruženja.

Osim prepoznatljive hrane sa prostora Vojvodine, posetioci će moći da kupe i prirodne sokove, zanatsko pivo i vino, a oni koji budu želeli da nešto i nauče moći će da isprate radionice o pravljanju tradicionalnih kobasica, uzgajanju i korišćenju mikrobilja u ishrani…

Najavljeno je da najmlađe posetioce očekuje mnogo lepih tadicionalnih igara i radionice na kojima će učiti da prave vanilice i bundevaru.

Radno vreme festivala je od 12-20 časova, a ulaz je besplatan. Festival je smešten u središnji deo parka, odmah iza dečjeg igrališta.

(Autonomija)