Skip to main content

Ekipa Vojvodine po prvi put prvak države u bejzbolu

(Pod) razno 21. нов 2021.
< 1 min čitanja

Ekipa Vojvodina po prvi put u istoriji kluba postala je prvak države u bejzbolu, pošto su danas na Adi Ciganliji savladali ekipu Novog Sada.

Vojvodina je u majstorici ple ofa bila ubedljiva i sasvladala je gradskog rivala sa 11:1 u ranovima (ranovi su pretrčavanje sve četiri baze).

Igrač Vojvodine i član uprave kluba Dušan Milovanović rekao je da su presretni jer su do sada samo beogradski klubovi osvajali titulu.

„Ovo nam je prva titula od osnivanja kluba pre 24 godine. Žao mi je što se današnji derbi igrao u Beogradu jer u Novom Sadu nema bejzbol terena“, rekao je Milovanović.

Igrači Vojvodine treniraju u holu SPENS-a, a leti na pomoćnom terenu Fudbalskog kluba „Slavija“. Taj teren koriste i ragbisti Vojvodine.

U Srbiji trenutno postoje četiri bejzbol klubova i nekoliko juniorskih. Pored dva novosadska takmiče se i beogradski klubovi Vojvode i Beograd 96.

Osim u domaćoj, oni se takmiče i u Inter liga koja je na dvogodišnjoj pauzi zbog pandemije. U njoj se takmiče i klubovi iz Hrvatske, Slovačke, Mađarske i Slovenije.

„Ove godine bile su i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. U finalu je reprezentacija Srbije izgubila od Ukrajine“, rekao je Milovanović.

(Autonomija, Foto: BK Vojvodina)