Skip to main content

Egereši: Otvoriti predstavništvo Vojvodine u Briselu

Autonomija 16. јул 2008.
< 1 min čitanja

Šandor EgerešiKandidat za predsednika Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je da će se zalagati za otvaranje predstavništva Vojvodine u Briselu.
„Prisustvom u Briselu bićemo blizu vatre, dakle blizu fondova kod kojih ćemo moći da konkurišemo, ali i blizu evropskih institucija kod kojih ćemo moći da lobiramo ne samo za Vojvodinu, već i za Srbiju“, rekao je Egereši za današnji novosadski „Dnevnik“.
Ocenio je da su priče o tome kako otvaranje predstavništva Vojvodine u Briselu ima veze sa separatizmom „obične gluposti“.
„Vojvodina ima sposobne ljude za taj posao i sad samo treba da se dogovorimo o formi našeg prisustva u glavnom gradu Evropske Unije, ali moj je stav da do toga svakako mora doći“, kazao je Egereši.
Prema njegovim rečima, ukoliko Srbija žzeli u Evropu, onda mora početi da uvažava regionalni interes, a ne da se, kao do sada, zahtevi iz Vojvodine u nekim krugovima ocenjuju kao separatistički.
Kako je ranije najavljeno, Egereši, koji je funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara, biće kandidat vladajuće većine za predsednika skupštine na današnjoj konstitutivnoj sednici pokrajinskog parlamenta.

(Beta)