Skip to main content

Bojan Pajtić ponovo predsednik Izvršnog veća Vojvodine

Autonomija 16. јул 2008.
2 min čitanja

Izvršno veće VojvodineDosadašnji predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izabran je večeras ponovo na tu funkciju, pošto je za njega glasalo 86 od ukupno 120 poslanika u Skupštini Vojvodine.
Pajtić koji je i potpredsednik Demokratske stranke, rekao je u ekspozeu da je zadovoljan dosadašnjim radom Izvršnog veća i ocenio da su taj rad podržali i građani na izborima.
On je najavio jačanje vojvođanske privrede i poljoprivrede, otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje građana, povećanje kapitalnih ulaganja i efikasnu i svima dostupnu zdravstvenu zaštitu u Vojvodini.
Prema njegovim rečima, nova pokrajinska vlada učvrstiće položaj Vojvodine, unaprediće njenu autonomiju, raspolagaće svojim novcem i imovinom, radiće na razvoju lokalne samouprave i na stvaranju Vojvodine kao razvijene evropske regije.
Pokrajinski poslanici nastavili su rad raspravom o Pajtićevom ekspozeu, kao i o njegovom predlogu novog saziva Izvršnog veća Vojvodine koje će imati 17 sekretarijata.
Po tom predlogu, potpredsednik i pokrajinski sekretar za informisanje biće Ana Tomanova Makanova (DS), dok će potpredsednik i pokrajinski sekretar za privredu biti Ištvan Pastor (SVM).
Potpredsednik i pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu u pokrajinskoj vladi biće Jan Sabo (G17 plus), dok će potpredsedničku funkciju obavljati i Dušan Jakovljev (LSV).
Sekretar za poljoprivredu biće Danijel Petrović (LSV), za obrazovanje Zoltan Jegeš (SVM), za kulturu Milorad Đurić (DS), za zdravstvo Atila Čengeri (DS), za finansije Jovica Đukić i dok će sektor uprave, propisa i nacionalnih manjina voditi Tamaš Korhec (SVM).
Novi vojvođanski sekretar za regionalnu i međunarodnu saradnju biće Jadranka Beljan – Balaban (G17 plus), za demografiju i brigu o porodici Novka Mojić (DS), za arhitekturu Dušanka Sremački (DS), za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović i za energetiku i mineralne sirovine Radoslav Striković (SPS).
Sekretar za sport i omladinu biće Modest Dulić (DS), za rad i zapošljavanje Miroslav Vasin i za zaštitu životne sredine Slobodan Puzović (DS).
Ranije danas, pokrajinski poslanici izabrali su Šandora Egerešija (SVM) za novog predsednika vojvođanskog parlamenta, kao i Branislavu Belić (SPS-PUPS), Maju Sedlarević (LSV), Igora Mirovića (SRS), Martina Zloha (DS), Sinišu Lazića (DS) i Branimira Mitrovića (G17 plus) na potpredsedničke funkcije.

(Beta)