Skip to main content

Dulić Marković potpredsednica Izvršnog veća

Autonomija 23. сеп 2008.
< 1 min čitanja

Potpredsednica G17 plus i šefica Pokrajinskog odbora te stranke Ivana Dulić Marković imenovana je na današnjoj sednici Skupštine Vojvodine na funkciju potpredsednice Izvršnog veća Vojvodine. Ona je na mestu potpredsednika Izvršnog veća zamenila svog stranačkog kolegu Jana Saboa koji je podneo ostavku jer odlazi na drugu funkciju u republičkoj vladi.
Na sednici pokrajiskog parlamenta odlučeno je da Dulić Marković vodi i Sekretarijat za međunarodnu i regionalnu saradnju, na čelu kojeg je do sada bila njena stranačka koleginica Jadranka Beljan Balaban. Beljan Balaban preuzeće resor lokalne samouprave i međuopštinske saradnje, koji je do sad vodio Sabo.
Predsednica vojvođanskog ogranka G17 plus je još ranije bila predložena za potpredsednicu Izvršnog veća Vojvodine, ali je sama odbila ponudu ne želeći da se nađe u istoj vladi s predstavnicima Socijalističke partije Srbije. Sada je, prema sopstvenom kazivanju, promenila odluku pošto su socijalisti prihvatili Nacrt statuta Vojvodine, koji se trenutno nalazi na javnoj raspravi. Poslanici Skupštine Vojvodine prihvatili su i imenovanja novih zamenika pokrajinskih sekretara.

(Beta)