Skip to main content

Dobri uslovi ulaganja

Autonomija 24. сеп 2008.
2 min čitanja

  
Privredna delegacija Italije u staropazovačkoj opštini
STARA PAZOVA: Delegacija predstavnika privrednih komora Italije i više vlasnika malih i srednjih preduzeća iz ove zemlje, koji u Srbiji borave od 21. do 24. septembra, kao gosti Privredne komore Srbije, juče je posetila Opštinu Stara Pazova.

Prijem privrednicima iz Italije je priredio predsednik Opštine Goran Jović, sa saradnicima i predstavio im privredne potencijale ove Opštine, poželevši brz novi susret i dobru saradnju.

– Opština Stara Pazova je naveoma povoljnom geografskom položaju, jer se nalazi između dva glavna grada – Beograda i Novog Sada. Kroz ovu opštinu prolaze dva autoputa, naslanja se na međunarodnu reku Dunav, aerodrom „Nikola Tesla” u Surčinu je veoma blizu, kao i aerodrom Batajnica, budući kargo aerodrom, koji je delom na području ove opštine. U ovoj opštini živi 70 hiljada stanovnika, ona je multinacionalna jer u gradu Stara Pazova živi veliki broj Slovaka. Opština ima tri industrijske zone – u Novoj Pazovi, koju ćete posetiti, u Staroj Pazovi i Krnješevcima – rekao je predsednik Opštine Stara Pazova Goran Jović, pozdravljajući italijanske privrednike.

Predsednik Privredne komore Trsta Antonio Paoleti rekao je da dobro poznaje Srbiju i potencijale srpske privrede, da mnogo stranih ulagača dolazi u Beograd, a zanemaruju se potencijali ostalog dela zemlje i da su italijanski privrednici (a u delegaciji su bili predstavnici privrednih komora, organizacija koje finansiraju mala i srednja preduzeća i preduzetnici iz oblasti građevinarstva, prerade drveta, prehrambene industrije, zaštite životne sredine) zainteresovani da upoznaju mogućnosti širenja na tržištu Srbije.

Privredna delegacija Italije, u pratnji predstavnika Opštine, posetila je preduzeće „Euro Kankom” u industrijskoj zoni Nova Pazova, koje proizvodi moderan nameštaj i ima svoje pogone i u Italiji, a vlasnik Predrag Kanazir je naglasio da je cena kvadratnog metra zemljišta 30 evra, minimalna plata 250 evra, a maksimalne i do dve do tri hiljade evra, za kakvog dobrog menadžera. Goran Jović je najavio da se novim prostornim planom Opštine Stara Pazova, hiljadu hektara poljoprivrednog zemljišta pretvara u građevinsko, upravo zarad razvoja.

(Dnevnik)