Skip to main content

Đula Laslo: Aktivnost umesto kleveta

Autonomija 25. сеп 2008.
< 1 min čitanja

Pokrajinski poslanik Demokratske stranke vojvođanskih Mađara Đula Laslo, povodom optužbi na njegov račun u vezi sa zbivanjima u subotičkoj okružnoj organizaciji stranke koje je izneo lider DSVM Andraš Agošton, oglasio se saopštenjem u kojem konstatuje da je „namera jasna da ga kompromituju, ako treba i na osnovu izmišljenih grehova optužbi“, budući da se ne slaže sa „zatvorenom partijskom politikom koja ne ume da se menja“.
Laslo u odgovoru, pored ostalog, poručuje da „privrženost konepciji autonomije još ne isključuje druge aktivnosti“, ustvrdivši da, izgleda, i izborna baza misli tako, budući da se „sve više osipa“. Takođe, on navodi i da je optužba za saradnju sa demokratama zvučna „za one koji stalno sumnjaju u izdaju“, ocenjujući da su iznete optužbe protiv njega apsurdne i da za njih nema dokaza.
U javnom odgovoru na izrečene optužbe na njegov račun, Laslo zakođe postavlja i pitanje da li su, dakle, potrebni „partijski članovi koji i samostalno razmišljaju i poseduju osećaj za politiku, ili verni partijski vojnici?“

(www.vajdasagma.info)