Skip to main content

DS : Vučić ubrzano gubi podršku

Vesti 17. јан 2022.
< 1 min čitanja

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je „umesto da nadležni državni organ saopšti rezultate referenduma, to učinio lično Aleksandar Vučić u sedištu svoje stranke i time je napravljen presedan kakav nije zamisliv ni u jednoj evropskoj zemlji, osim možda u Belorusiji“.

„Vučićeva obznana rezultata referenduma nesumnjivo predstavlja još jedan neoboriv dokaz da su država Srbija i njene institucije otete i zarobljene od strane režima i da ih građani Srbije i opozicione političke stranke mogu samo zajedno osloboditi na izborima 3. aprila“, navela je DS.

Stanka je pozvala, kako je navela, „još jednom“ – sve opozicione političke organizacije, građanske inicijative i sve koji iskreno žele smeni režima Aleksandra Vučića „na akciono jedinstvo koje je neophodan uslov za pobedu nad režimom i na izborima“.

Neuspeli referendum o promeni Ustava, sa izlaznošću manjom od 30 posto birača, pokazuje da Vučić ubrzano gubi podršku građana i da ga samo podele i sukobi među njegovim političkim protivnicima mogu sačuvati na vlasti i posle narednih izbora“, navela je DS.

Kako je ta stranka istakla, „referendum za promenu vlasti nas sve čeka 3. aprila, a tada protiv sebe nećemo imati samo one koji su na referendumu glasali za ustavne promene, već i sve one frakcije i interesne grupe iz vlasti koje su iz svojih taktičkih razloga bile protiv promene Ustava“.

(Beta)