Skip to main content

DS: Maja Gojković ojadila budžet Novog Sada

Aktuelno 02. апр 2014.
< 1 min čitanja

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je danas visoku funkcionerku Srpske napredne stranke (SNS) da je kriva za sklapanje štetnog ugovora sa preduzećem ATP Vojvodina.

DS je u saopštenju za javnost optužio Gojkovićevu da je kao gradonačelnica Novog Sada ispred Srpske radikalne stranke u periodu od 2004. do 2008. godine sklopila ugovor sa ATP Vojvodinom i time „ojadila budžet“ Novog Sada za više od 400 miliona dinara.

„Ona je time uništila i više od hiljadu radnih mesta“, naveo je DS, koji je za Maju Gojković rekao i da je do sada promenila pet političkih stranaka.

„Njen stranački kolega i naslednik na mestu gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević poziva na lokalne izbore da bi zamaskirao činjenicu da je Novi Sad u kolapsu i da nisu u stanju da obezbede ni obroke za 15.000 mališana u predškolskoj ustanovi“, naveo je DS.

Ta stranka je optužila Vučevića da kroz kritikovanje koalicionih partnera zapravo želi da prikrije sopstvenu nesposobnost i odgovornost za „katastrofalno stanje“ u Novom Sadu.

„Kontinuirani izbori na svim nivoima su jedina ideja i program koje SNS nudi sve dok ima birača, jer im je to idealna prilika da rade ono što najbolje i umeju: da dele funkcije, pasoše, nabavke, mesta u ministarstvima i komunalnom sektoru“, piše u saopštenju.

(Autonomija)