Skip to main content

Đukanović: Dvije godine vlast konstantno pokušavala da sapliće Crnu Goru

Jugoslavija 12. okt 2022.
< 1 min čitanja

Predsjednik DPS Milo Đukanović rekao je na skupu u Bijelom Polju da je Crna Gora tokom dvije godine imala vlast koja nije imala nikakvu viziju, ali je za dvije godine konstantno pokušavala da sapliće Crnu Goru na njenom putu, i da je vrati unazad.

“Ako je nešto bilo pozitivno to je da su kazali da nemaju namjeru da mijenjaju našu viziju, da žele da idu putem evropskog i evroatlantskog razvoja. Ali nažalost tokom te dvije godine su pokazali da su na svakom koraku pokušavali da sapletu Crnu Goru i da je vrate natrag. Da li treba da vas podsjećam da su zapravo rezultate 30. avgusta 2020. protumačili kao otvorena vrata za novu aneksiju, da su željeli da unište obnovljenu nezavisnost, da su željeli da unište građanski karakter Crne Gore”, ukazao je Đukanović.

On je kazao da u tom naumu nijesu uspjeli ali ne zato što su naspram sebe imali odgovornu crnogorsku vladu koja je branila nacionalne interese, jer, prema njegovim riječima, i jedna i druga Vlada, prva kleronacionalistička a druga izdajnička, radile su protiv interesa naše države.

“Nijesu uspjeli zato što su naspram sebe imali odgovornu državotvornu opoziciju na čelu sa Demokratskom partijom socijalista. Zato je bila da kažem ta muka poslije 30. avgusta kako uništiti DPS. Zato su se tako čežnjivo saopštavale najave kako samo što se nijesmo raspali u nekoliko frakcija, nagađalo se da li ćemo pasti na 15 ili na 20 odsto. Kao što vidite tu smo u istom sastavu manje-više, tu smo sa uvećanom snagom u međuvremenu. Kazali smo imamo šta da uradimo i kao opozicija i kao što rekoh, uradili smo”, poručio je predsjednik DPS.

(Antena M, Foto: Kabinet predsednika)