Skip to main content

Đonović: Abazović se grdno vara ako misli da može da pomiri Crnu Goru i Srbiju

Jugoslavija 04. јул 2022.
< 1 min čitanja

Premijer Dritan Abazović dijeli Crnu Goru i sve što je radio otkad je došao na mjesto premijera, samo je napravio da podjele budu dublje i bolnije, ocijenio je za Antenu M politički analitičar Ranko Đonović.

„Ugovor sa Crkvom Srbije neće ništa riješiti, već će građane Crne Gore ponovo izvesti na ulice, donijeće nove izbore, što i nije tako loše. Abazovićeve namjere sa TU, Otvorenim Balkanom, priča oko Sinjajevine, sve je to u svrhu dodvoravanja beogradskim moćnicima koji sa njim upravljaju, radi njegovih ličnih pozicija u Beogradu koje su u vezi sa privatnim biznisom njegovog brata odnosno njega“, smatra Đonović.

On kaže da se Abazović grdno vara ako misli da on može da pomiri Crnu Goru i Srbiju.

„Uzletio je visoko, a kad padne to će biti udar neviđenih razmjera„, siguran je Đonović.

Upitan da li Vlada u ovakvom sastavu može preživjeti ukoliko se potpiše „Temeljni“ ugovor kakav je i objavljen, Đonović je odgovorio da možda može, ali kratko – do nove sjednice Skupštine.

„Vidite kakvim se svim smicalicama političke partije bave, ne zakazuju sjednice opštinskih skupština, produžavaju mandate… ušli smo u stanje koje je sve samo ne redovno. Ovo je mnogo bliže anarhiji nego nekom redovnom stanju. Loših promjena se treba plašiti“, zaključio je Đonović.

(Antena M, Foto: Youtube screenshot)